Tehetség Kapcsolatrendszer Alapítvány
Tehetség Kapcsolatrendszer Alapítvány

PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁMOGATÁS KÖZÉPISKOLÁS ÉS GIMNÁZIUMI TANULÓK SZÁMÁRA

Alapítványunk két irányú segítséget nyújt a pályaválasztás során elakadt középiskolai és gimnáziumi tanulók számára:

1. 10-14 fős CSOPORTOKAT indítunk ÉLETÚTTERVEZÉS címmel középiskolás és gimnáziumi tanulóknak.

A csoportos foglalkozások célja a gyors társadalmi és gazdasági környezet változásához és nehézségeihez való alkalmazkodás, az ehhez szükséges képességek, önismeret, valamint a kreativitás, a találékonyság fejlesztése és az ezt akadályozó nehézségek felismerése és megoldása. A „kapcsolati tőke” tudatos alakításának megtanulása is a közös munka középpontjában van. Mindemellett a csoport tagjainak a csoport egésze egyenként is segít megtervezni egy-egy kiválasztott életcél lépéseinek a kidolgozását, ezzel segítve egymást a pályaválasztáshoz szükséges szélesebb látókör kialakításában. – JELENTKEZÉS ÉS ÉRDEKLŐDÉS az alábbi e-mail címen: kpa1970@gmail.com és telefonszámon: 06 20 33 55 909

2. EGYÉNI TANÁCSADÁST nyújtunk szintén középiskolásoknak és gimnazistáknak a pályaválasztás, életúttervezés segítése céljából nem csak csoporttagoknak, hanem egyéni kívánságok és érdeklődés alapján is.

A tanácsadás egyéni képességvizsgálatokra és azok kiértékelésére épül, melyek az alábbi tesztek és vizsgálati módszerek eredményeire alapozódik:

Nálunk visszajelzést kaphatsz – egyéni képességvizsgálatok alapján - az

  • Intelligenciádról (IQ – Wecsler intelligencia tesztek széles körű képességterületek kiértékelése, megbeszélése)
  • Kreativitásodról (Torrance tesztek, melyek láthatóvá teszik, mennyire vagy találékony, kreatív),
  • Kudarctűrésed és célkitűzéseid realitásáról - Igényszint-teszt (Megtudhatod, menyire reálisan, a valóságnak megfelelően tudsz-e célokat kitűzni, valamint az esetleges negatív eseményeket hogyan viseled el),
  • Domináns agyfélteke: inkább a reál, vagy a humán területek iránt vagy-e fogékony
  • Személyiségprofil – projektív tesztek: a találékonysághoz, kreativitáshoz, a későbbi sikerekhez szükséges tulajdonságok megvannak-e benned?

JELENTKEZÉS ÉS ÉRDEKLŐDÉS az alábbi e-mail címen: kpa1970@gmail.com és telefonszámon: 06 20 33 55 909